SIKO Team

Срещнахме се със студентите на Русенския университет

Студенти от специалностите „Технология и управление на транспорта“, „Транспортна техника и технологии“ и „Експлоатация и управление на флота и пристанищата“ на Русенския университет се срещнаха с изпълнителния директор на SIKO Trans Кольо Дойнов и мениджъра на отдел „Човешки ресурси и администрация“ във фирмата Цветелина Кирилова.

На семинара бяха представени и обсъдени възможностите за стаж, работа и кариерно развитие на студентите, както и бъдещи проекти на катедра „Транспорт“ на Русенския университет и SIKO Trans за активно участие на спедиторския бранш в обучението.

Г-на Дойнов и г-жа Кирилова представиха профила на компанията и отговориха на въпроси относно спецификите на дейността, изискванията към персонала и кандидатите за различни позиции в компанията.

Двама възпитаници на специалност „Технология и управление на транспорта“ в Русенския университет, които сега работят в SIKO Trans разказаха за кариерното си развитие. Те споделиха интересни казуси, които е трябвало да решават още в началото на кариерата си и как са използвали знанията и уменията си, придобити в университета.

По време на семинара бе организирана и викторина, в която студентите трябваше да отговорят на въпроси от областта на спедицията, които изучават в различни дисциплини. Част от участниците в срещата получиха и първите си предложения за работа.

След срещата със студентите представителите на SIKO Trans разговаряха със заместник-ректора проф. Пламен Даскалов, с ръководителя на Кариерния център в Русенския университет проф. Иван Евстатиев и с ръководителя на катедра „Транспорт“ доц. Асен Асенов.

Последвайте ни и във Facebook.

Кариерата при нас ви очаква в LinkedIn.

Ползвайте мобилното приложение на SIKO на SIKO App.

Други Новини